APRILIE ESTE LUNA BRONZĂRII ORGANICE. INTRĂ PE PAGINA PENTRU DETALII ȘI OFERTA SAU PROGRAMEAZĂ-TE DIRECT LA 0722696843.
Caută
Close this search box.

Cum ne pregătim pentru epilarea definitivă cu laser

Epilarea definitivă cu laser este cea mai eficientă procedură care te scapă de bărbieritul de dimineață, foliculita sau iritațiile provocate de lama de ras. Centrul Elgis din Bucureșți  are în dotare unul dintre cele mai eficiente echipamente, laser cu trei lungimi de undă, care în doar câteva ședințe de la începerea tratamentului, te va face să-ți iei adio de la părul nedorit, iar pielea ta va arăta netedă, catifelată și foarte luminoasă. 

Pentru a spori eficiența îndepărtării părului de pe orice zonă a corpului cu ajutorul Laserului cu trei lungimi de undă trebuie să ții cont de unele reguli esențiale:

Înainte de prima ședință de epilare definitivă cu laser trebuie să întrerupi  tratamentele medicamentoase care provoacă fotosensibilitate. În această categorie intră pastilele care includ retinoizi și acizi AHA (alfa hydroxyl), medicamentele antiinflamatoare, anumite tetracicline, anti-acneice, antidepresive, antidiabetice, antihistaminice și chiar anumite antibiotice. Persoanele care au stimulator cardiac, alergii, dereglări hormonale, afecțiuni ale țesutului conjunctiv, boli precum epilepsia sau diabetul, sau cei care au un istoric de neoplazii (diferite forme de cancer) nu au voie să facă epilare definitivă cu laser. Din acest motiv, atunci când vă programați pentru această procedură, vă rugăm să informați terapeuții  Centrului Elgis despre afecțiunile de care suferiți.

Pielea bronzată este frumoasă, dar dacă ți-ai propus să începi tratamentul de epilare definitivă cu laser, va trebui să renunți la expunerea la soare, sau la ședințele pe care le realizezi la solar. Nici cremele autobronzante nu trebuie să le utilizezi înainte de ședințele de epilare definitivă. Acest lucru poate limita efectele procedurii și poate crește riscul complicațiilor de după tratament.

Dacă în ritualul de îndepărtare a părului nedorit era inclus epilatul cu ceară, află că va trebui să renunți la acest obicei cu trei săptămâni înainte de orice ședința de epilare definitivă cu laser. Rădăcina părului trebuie să rămână în tegument, astfel încât cele trei lungimi de undă să le poată distruge. Din acest motiv, tehnicienii centrului Elgis din Bucureșți recomandă că înainte cu 24 de ore până la ședința programată, zonele care urmează a fi tratate să fie rase cu lama de ras. Nu se recomandă ca această procedură de îndepărtare a părului să se efectueze în ziua tratamentului, deoarece lama poate provoca iritații sau leziuni, iar acest lucru ar împiedică desfășurarea optimă a ședinței de epilare definitivă cu laser.

Înainte de prima ședință de epilare definitivă, nu se recomandă aplicarea pe zona tratată a diferitelor produse cosmetice : machiajul, loțiunea pentru corp, antiperspirantul sau protecție solară, cremele sau sprayurile pentru bronzat. Pe toată perioada tratamentului va trebui să-ți hidratezi foarte bine pielea cu o emulsie hidratantă pe baza de aloe vera.

După fiecare ședință, timp de trei zile, nu vei avea voie să faci dușuri fierbinți, să te expui la soare, să faci saună, ori să mergi la solar. Zonele tratate cu laserul sunt mai sensibile, motiv pentru care, expunerea la temperaturile mari ar putea cauza iritații.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează, nu vor putea efectua epilarea definitivă cu laser. De asemenea, nu vom putea efectua epilare definitivă pe zonele în care ai tatuaje. Cele trei lungimi de undă ale laserului le poate decolora.

Un tratament complet de epilare definitivă cu laser depinde foarte mult de tipul de piele, grosimea părului și culoarea acestuia. De regulă, la femei părul cedează mai ușor. Prin urmare, pentru îndepărtarea părului nedorit este nevoie să faci între șase și opt ședințe. La bărbați părul nedorit va dispărea după 15 ședințe. După finalizarea tratamentului de epilare cu laser, sunt recomandate două sau trei ședințe de întreținere pe an.

Așadar, alege beneficiile epilatului definitiv cu laser. Programează-te online sau telefonic la Centrul Elgis din Bucureșți și bucură-te de cel mai eficient tratament care îți va îndepărta definitiv părul nedorit.

Autor

Eliza Voaideș

Marketing Manager