APRILIE ESTE LUNA BRONZĂRII ORGANICE. INTRĂ PE PAGINA PENTRU DETALII ȘI OFERTA SAU PROGRAMEAZĂ-TE DIRECT LA 0722696843.
Caută
Close this search box.

Recompensă de primăvară: 7 beneficii ale fructelor de primăvară pe care nu ar trebui să le ratezi!

Fructele de primăvară conțin o abundență de vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt bogate în fibre și sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși.

Fructele sunt bomboanele naturii. Unele
dintre beneficiile pentru sănătate ale unei diete bogate în fructe includ
scăderea riscului de boli cardiovasculare, scăderea riscului de a dezvolta
cancer și reducerea cazurilor de inflamație.

 

Fructele de pădure precum căpșunile
sunt foarte sărace în calorii și bogate în antioxidanți. Majoritatea fructelor
de pădure sunt lăudate pentru beneficiile lor pentru sănătatea inimii. Căpșunile în special cresc colesterolul bun și pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Căpșunile sunt o sursă excelentă de mangan, care ajută organismul să folosească multe dintre vitaminele pe care le absoarbe. În plus, căpșunile sunt bogate în potasiu, un nutrient esențial pentru funcționarea musculară. În timp ce reflexul tău natural ar putea fi să iei o portocală în timpul sezonului de răceală și gripă, căpșunile conțin de fapt mai multă vitamina C.

Aceste fructe de primăvară sunt un adaos excelent pentru salate și carne la grătar. Un preparat răcoritor și nutritiv, plin de vitamine și proteine pentru ieșirile cu cei dragi poate fi constituit din creveți la grătar cu salată de căpșuni, nuci pecan și spanac.

Mai târziu în zilele de primăvară apar și cireșele care sunt de asemenea o gustare excelentă.

Cireșele sunt antiinflamatoare eficiente. S-a sugerat că cireșele pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei, inclusiv guta, o afecțiune dureroasă și uneori cronică care afectează articulațiile, de obicei la degetul mare.

Nivelurile ridicate de antioxidanți din cireșe pot fi de ajutor în combaterea consecințelor stresului oxidativ. Cireșele conțin și melatonină, un hormon pe care corpul tău îl produce în mod natural la sfârșitul zilei, în timp ce se pregătește de somn, dar unii oameni trebuie să ia sub formă de supliment pentru a avea un somn bun. Un studiu realizat în 2011 a analizat efectele pe care le-a avut sucul de cireșe asupra participanților și a constatat că „conținutul total de melatonină a fost semnificativ crescut în grupul cu suc de cireșe, în timp ce nu au fost evidențiate diferențe între studiile inițiale și placebo”.

La sfârșitul primăverii, caisele sunt un fruct dulce și suculent.  Bogate în vitamina A, caisele sunt importante pentru sănătatea ochilor.  Un alt beneficiu pe care îl au este conținutul de potasiu care poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Primăvara ne oferă tot ce avem nevoie pentru a ne hidrata organsimul. Fructele și legumele de primăvară sunt surse importante pentru a oferi strălucire pielii, părului și unghiilor. Fructele menționate mai sus pot fi consumate și sub formă de ceaiuri, bineînțeles, fără adaos de zahăr. O cană de ceai după fiecare masă, pe langă beneficiile nutritive, oferă și sațietate.

 

 

Beneficiile pentru sănătate ale consumului fructelor de primăvară

1. Promovează sănătatea inimii

S-a descoperit că fructele de pădure îmbunătățesc funcția arterială și promovează sănătatea inimii, în special pentru cei cu sindrom metabolic și pentru persoanele care fumează;

2. Bogate în vitamine și minerale

Conțin fibre, vitamina C, vitamina K și mangan și au, de asemenea, unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți – în special antociani;

3. Încărcate cu antioxidanți și nutrienți

Sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianine, acid elagic și resveratrol care ne protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi;

4. Bogate în fibre

Prin conținutul ridicat de fibre,  pot crește senzația de sațietate reducând pofta de mâncare și numărul de calorii pe care corpul dumneavoastră le absoarbe din mesele mixte;

5. Excelente pentru colagenul pielii

Fructele de primăvară conțin acid elagic antioxidant, care poate ajuta la scăderea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire a pielii, ajută, de asemenea, la luminozitatea pielii, la uniformizarea tonusului și la combaterea radicalilor liberi;

6. Protejează împotriva cancerului

Vitamina C, vitamina A și diferiții fitonutrienți funcționează ca antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi legați de boli;

7. Număr redus de calorii

Conținutul ridicat de fibre al fructelor înseamnă că acestea au un conținut scăzut de calorii, deoarece aportul de fibre te-ar putea face să absorbi mai puține calorii pe zi. În plus, au și o digestibilitate scăzută.