Îți plac prețurile din extrasezon? Profită acum de ofertele speciale la Centrul de Slăbit Elgis! programează-te acum la evaluare corporală gratuită! afli care este compoziția corpului tău, cauzele ingrașării, dar si cum poti beneficia de cele mai potrivite tratamente corporale de slăbire si de remodelare corporală, neinvazive și nedureroase! la consiliere primești ofertele exclusive de extrasezon!
Caută
Close this search box.
1 3

Cum să mănânci sănătos, fără să acumulezi kilograme în plus?!

Vrei să ai o siluetă perfectă ? Cu siguranță răspunsul tău va fi unul afirmativ.  Din păcate însă, din rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății, reiese  că  60% din populația adultă a  Europei și o treime din copii “bătrânului continent”, suferă de supraponderabilitate sau obezitate. Acest lucru se întâmplă din cauza alimentației nesănătoase, a stresului sau a lipsei somnului. Pornind de la acest aspect, specialiștii Centrului de Slăbit din Bucureșți vin cu cele mai utile sfaturi de nutriție, astfel încât mâncatul să nu devină o povară pentru silueta noastră.

Așadar, cum să mâncăm, fără că să ne îngrășăm? Nutriționiștii Elgis recomandă o alimentație sănătoasă, care include consumul moderat al alimentelor  din toate cele cinci grupe alimentare.

  • Cereale integrale
  • Legume și fructe
  • Lactate
  • Grăsimi
  • Carbohidrați

Din alimentația ta nu ar trebui să lipsească Proteinele. Corpul tău nu se poate lipsi de proteine, pentru că acestea te vor ajută să-ți fortifici musculatura și să-ți accelerezi metabolismul. Consumul de : carne, lactate, ouă, nuci, migdale sau leguminoase îți vor crea o senzație de sațietate, pe o perioadă mai lungă de timp. Dacă nu-ți este foame, dorința de a deschide frigiderul și de a mânca printre mese se reduce considerabil.

2 2
3 2

Carbohidrații trebuie consumați în cantități mici. Marea majoritate a populației adoră cartofii prăjiți de la fast food. Ei bine, nutriționiștii ne recomandă să reducem cât mai mult posibil consumul acesora, deoarece ne vor provoca creșterea nivelului de insulină din organism, iar de aici până la poftă de dulce este un singur pas. Pe de altă parte însă, carbohidrații naturali cum ar fi : mazărea, cartofii dulci, fasolea, cerealele integrale și orezul integral sunt bogate în fibre și îți conferă senzația de sațietate.

Grăsimile nu te îngrașă dacă sunt consumate corect. În cazul în care acestea vor proveni din surse alimentare naturale, cum ar fi : nucile, migdalele, advocado sau uleiul de pește, silueta ta va avea doar de câștigat. Nutriționiștii recomandă reducerea la maxim a grăsimilor provenite din : lactatele grase, smântână sau carne grasă.

4 1
5

Alimentele procesate reprezintă un pericol atât pentru siluetă, cât și pentru starea ta de sănătate. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că odată consumate, alimentele procesate vor crește nivelul de glucoză din sânge. Glucoza va spori insulina, iar metabolismul tău nu va putea arde grăsimile. Depozitarea grăsimilor vor duce la acumularea kilogramelor în plus și la deteriorarea stării tale de bine.

 

În concluzie, dacă vei include o sursă de proteine la fiecare masă, alimente bogate în fibre, sau dacă vei consuma grăsimi sănătoase și vei reduce considerabil alimentele procesate, corpul tău va fi protejat de acumularea kilogramelor în plus, vei avea un tonus energetic pozitiv și te vei bucura atât de frumusețe, cât și de o sănătate de fier.

Autor

Eliza Voaides

Marketing Manager