APRILIE ESTE LUNA BRONZĂRII ORGANICE. INTRĂ PE PAGINA PENTRU DETALII ȘI OFERTA SAU PROGRAMEAZĂ-TE DIRECT LA 0722696843.
Caută
Close this search box.

Cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea calității pielii

Cu toții avem dorința de frumusețe – acest lucru nu este numai bun, dar este și foarte natural. Frumusețea este un semn de sănătate, dar și o dorință naturală din exterior – totuși ar trebui să fie și o dorință pentru noi să fim sănătoși din interior spre exterior.

Există câteva concepte importante pentru a obține acea piele frumoasă și strălucitoare din interior spre exterior. Împreună cu terapiile de remodelare corporală, planul alimentar ne poate ajuta să obținem acea frumusețe naturală.

Astăzi vorbim despre sănătate prin alimentație.

Minerale de frumusețe

Sulful: Sulful are un impact semnificativ asupra tenului, părului și asupra modului în care strălucește pielea noastră. În esență, se află în tot țesutul nostru conjunctiv care susține și conectează toate organele noastre. Are capacitatea de a construi și reconstrui în mod continuu colagenul și cheratina, ceea ce este important pentru ca părul, pielea și unghiile să-și obțină strălucire, în timp ce joacă un rol important în conducerea nutrienților în și în afara celulelor, reglarea zahărului din sânge, repararea țesuturilor și sistemul nostru imunitar. .

Zinc: Zincul promovează diviziunea celulară, repararea celulelor, creșterea celulelor și producerea de globule albe. Acest mineral este esențial pentru curățarea ficatului, repararea țesuturilor și oxigenarea organismului. Deficiența de zinc este direct legată de acnee, căderea părului și alte tulburări ale pielii.

Alimente pentru frumusețe

Alimentele pentru frumusețe sunt alimente care conțin concentrații mari de minerale sulf, siliciu, zinc, fier și/sau magneziu. Unele dintre cele mai bune alimente de înfrumusețare pe care le poți include în dieta ta și care vor avea o reacție alcalinizantă cu corpul tău sunt:

Aloe Vera – Se crede că este un aliment de tinerețe de lungă durată și de vindecare rapidă. Puterea antiinflamatoare în inflamația acută este una dintre cele mai cunoscute acțiuni ale acesteia. Gelul de Aloe Vera poate fi folosit local sau adăugat la sucul zilnic.

Ulei de nucă de cocos – Conține o serie de proprietăți benefice pentru sănătate, inclusiv faptul că este bogat în antioxidanți, controlează nivelul zahărului din sânge, ajută glanda tiroidă și repară pielea. Îl poți mânca drept, îl poți amesteca în smoothie-uri, îl poți folosi la gătit și pe piele.

Castraveți – fantastici pentru curățarea corpului nostru. Cojile de castraveți sunt bogate în siliciu, deși sunt adesea cultivate cu pesticide și epilate în magazine, așa că cel mai bine este să alegeți organic.

Smochine – Super bogate în calciu și alte minerale. De asemenea, conțin cantități mari de fibre și, prin urmare, sunt benefice pentru sistemul nostru digestiv. Au fost descrise ca fiind cele mai alcalinizante, dacă toate fructele uscate.

Semințe de cânepă – Unul dintre cele mai complete alimente nutriționale care conține toți cei nouă aminoacizi esențiali, ceea ce le face excepțional de bogate în proteine, în același timp bogate în acizi grași și minerale omega 3 și 6. Mănâncă-le ca o gustare, adaugă la o salată sau folosește uleiul de cânepă în smoothie-ul tău.

Nuci de Macadamia – Conțin niveluri ridicate de seleniu necesare pentru a construi cea mai puternică enzimă a organismului. Combinația generală a nucilor de macadamia de acizi grași și zinc o face un minunat înfrumusețator al pielii.

Seminte de dovleac – O sursa minunata de vitamine B, multe minerale (inclusiv zinc), fitonutrienti si uleiuri grase. Toate acestea contribuind la capacitatea lor de a produce o piele curată și strălucitoare. Au si proprietati antiparazitare.

Turmericul – Considerat un aliment restaurator, cu puternice caracteristici antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene si antimicrobiene. Bine cunoscut pentru capacitatea sa de a purifica sângele, care este esențial pentru o piele curată.

Unele dintre aceste alimente sunt calorice. Pentru a ne putea folosi de beneficiile acestor și pentru a ne putea păstra silueta este nevoie să știm cum le consumăm.

O discuție cu nutriționistul ELGIS este soluția perfectă